Sunday 27 February 2011

نان خامه اى‏




مواد لازم براى ٢٠ عدد
ارد ١٨٠ گرم
كره ٧٥ گرم
اب ٢ دسى ليتر
تخم مرغ ٣ عدد
شكر ١ قاشق غ
پودر وانيل نيم قاشق چ



طرز تهيه
فر را با درجه ٢٠٠ سانتيگراد روشن كنيد 
اب را با كره روى اجاق بجوشانيد تا كره اب شود


قابلمه را از روى اجاق برداشته و ارد، شكر و پودر وانيل را داخل اب و كره ريخته و كاملا هم بزنيد تا خمير از كنارههاى قابلمه جدا شود


تخم مرغها را يكى يكى به خمير اضافه كرده و بشدت هم بزنيد تا كاملا مخلوط شود بعد تخم مرغ بعدى


خمير را روى كاغذ شيرينى فرم داده و در طبقه وسط فر كه از قبل گرم كرده ايد قرار داده و بمدت ٢٠ دقيقه بپزيد



نكته مهم: در فر را تا قبل از پخته شدن نانها بهيچ عنوان باز نكنيد
نانهاى شيرينى را بعد از اينكه سرد شد با خامه و يا وانيل كرم پر كنيد


نوش جان
خياط باشى

Saturday 26 February 2011

بيسكويت كورن فلكس

بیشترین خاطرخواه های این بیسکویت ها بچهها و نو جوونها هستن
یعنی همیشه به محض اینکه این بیسکویتها روی میز میاد با یک چشم به هم زدن غیبشون میزنه 
طریقه درست کردنش هم بسیار راحته ، میگین نه خودتون امتحان کنین 
در ضمن من از حالا سعی میکنم اندازهارو به گرم بنویسم، متاسفانه اندازه پیمانه رو نمیدونم


مواد لازم
كره ١٠٠ گرم
شكر ٧٥ گرم
شيره (سيروپ) ٤ قاشق غ
پودر كاكاعو ٢ قاشق غ 
پودر وانيل ١ قاشق چ 
كورن فلكس ٦٠ گرم


طرز تهيه
كره را با حرارت كم در قابلمه و روى اجاق قرار دهيد
شكر، سيروپ، كاكاعو و وانيل را به ان اضافه كرده و کاملا هم بزنید.


 حالا قابلمه رو از روى اجاق برداريد


كورن فلكس را درون مواد ريخته و با احتياط مخلوط ميكنيد

 
مواد را در كاغذ شيرينى ريخته و در يخچال يا فريزر بگذاريد

 
نوش جان
خياط باشى 

Wednesday 23 February 2011

شیرنی گره‌ای

اوکی. امشب می‌خوام سر کارتون بذارم. نشسته بودم و تقریبا حالم گرفته بود .
 حالا بگذریم.
 با خودم گفتم هیچ چیزی من رو از یک شیرینی‌ خوشحال تر نمی‌کنه.رفتم توی یخچال رو نگاه کردم. دیدم لوازم شیرینی‌ رو که دارم پس بهتره دست بکار بشم.
یک دفعه به خودم اومدم دیدم من خمیرم رو درست کردم بدون اینکه از مواد لازم عکس بگیرم. ولی‌ از بقیه کارهاش عکس گرفتم.
امیدوارم شما به بزرگواری خودتون ببخشید.
این شیرینی‌ توی سوئد به اسم شیرنی گره‌ای معروفه و با هر چیزی می‌تونه پر بشه، من اینجا با خمیر بادم پر کردم

مواد لازم
کره ۱۵۰ گرم
شیر ۵ دسی‌ لیتر
آرد ۱۴ دسی‌ لیتر
مایه خمیر ۵۰ گرم
شکر ۱ دسی‌ لیتر
نمک ۱ قاشق چ
مواد لازم برای داخل شیرینیها
خمیر بادم ۱۵۰ گرم
پوره سیب ۱ دسی‌ لیتر



شیر رو به درجه ۳۷ درجه گرم کنید و کره، شکر و مایه خمیر رو توی شیر حل 
کنید، آرد رو به مایع‌ اضافه کرده و خوب چنگ بزنید طوری که خمیر به دستتون 
نچسبه

روش دستمال انداخته بگذارید یک ساعت ور بیاد






حالا خمیر بادم رو رنده کنید و با پره سیب مخلوط کنید و کنار بگذارید
حالا گلوله‌های کوچکی از خمیر درست کرده و اونها رو باز کنید


و هر کدوم رو با یک قاشق از خمیر بادم و سیب پر کنید


و جمعشون کنید به شکل زیر و رویشون دستمال کشیده بگذارید به مدت نیم ساعت دیگه ور بیاد


اجاق فر‌ رو روشن کنید با ۲۰۰ درجه سانتیگراد



حالا روی شیرینی‌‌ها رو زرده تخم مرغ بمالید و داخل فر‌ به مدت ۱۵ دقیقه بپزید


فکر می‌کنم خودتون به خودتون آفرین بگید


نوش جان
خیاط باشی‌
.

ساندویچ

این هم شا م امشب من، نون چاباتا با آوکادو، پنیر، کالباس و گوجه. جای شما خالی



Sunday 20 February 2011

نون ايتاليايى چاباتا‏











نون بسيار لذيذ كه طرز پختش هم راحته


 مواد لازم
خميرمايع 



۵۰
گرم
روغن زيتون ١دسى ليتر
ارد يك و نيم ليتر (یک کیلو)
نمك ٢ ق چ  
اب ولرم (٣٧) درجه  نيم ليتر


 طرز تهيه
اب، خمير مايع، نمك و روغن زيتون را باهم مخلوط كرده و ارد را داخل مايع بريزيد و خوب چنگ بزنيد تا يك خمير خوب كه به دست نچسبه به دست بياد
روى خمير دستمال انداخته و بگذاريد به مدت يك ساعت ور بياد


  كمى ارد روى ميز كار ريخته و خمير را روى ميز مقدار كمى چنگ بزنيد و حالا خمير را به ٦ قسمت تقسيم كنيد. 
خميرها رو فرم بديد و روى يك سينى فر كه كاغذ شيرينى گذاشته ايد پهن كرده روش دستمال بندازيد و بگذاريد نيم ساعت ديگه ور بياد 


 در اين فاصله اجاق (فر) را روشن كرده و روى ٢٢٥ درجه سانتيگراد بگذاريد
خميرها رو داخل فر گذاشته به مدت ١٥ دقيقه بپزيد. در لهضه هاى اخر با پنسل روى خميرها رو خيس كنيد تا رنگ بهترى بگيره.





 نوش جان كنيد 
خياط باشى 

Thursday 17 February 2011

دلمه کلم


یک غذایی که تقریبا پر کاره ولی‌ به زحمتش می‌‌ارزه


 

مواد لازم 
کلم ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
برنج ۳ دسی‌ لیتر
شیر ۱،۵ دسی‌ لیتر
تخم مرغ ۱ عدد
شیره یا عسل ۱ دسی‌ لیتر
نمک و فلفل به مقدار کافی‌



اجاق (فر‌) را روشن کرده روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد می‌گذارید
گوشت را با شیر، تخم مرغ، برنج و نمک و فلفل خوب مخلوط کنید




توی یک قابلمه تقریبا بزرگ آب و نمک ریخته روی اجاق بگذارید تا به جوش بیاید، حالا کلم را که ته اون رو بریدید توی آب گذشته بجوشانید، تا برگ هاش جدا بشه




توی هر برگی یک قاشق از مواد گوشت ریخته و بپیچید.


دلمه‌ها را توی یک ظرف مخصوص فر‌ که کفّ آن را چرب کردین چیده و روی آنها شیره یا عسل ریخته و در اخر کره را هم روی دلمه‌ها ریخته و ظرف را داخل اجاق گذشته و به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه میپزید


من اینجا یک خیار شور (شیرین، با سرکه و شکر) درست کردم و در کنار غذا سرو می‌کنم


من اینجا یک خیار شور (شیرین، با سرکه و شکر) درست کردم و در کنار غذا سرو می‌کنم



نوش جان
خیاط باشی‌

توست پنیر و سیب

یک توست بسیار ساده ولی فوق‌العاده خوشمزه که سریعا هم آمده می‌شه و بعنوان پیش غذا سرو می‌شه


مواد لازم
نان توست
سیب
گردو
عسل
پنیر بز

طرز تهیه
سیب را برش داده و روی نان توست بچینید، گردو را روی سیبها و سپس پنیر را برشهای نازک کرده و روی گردوها بگذارید. در آخر عسل را روی پنیر ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه توی اجاق (فر‌) میگذریم با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد


نوش جان 
خیاط باشی‌

Tuesday 15 February 2011

بستنی با ماست

تا بحال تو عمرم بستنی به این خوشمزگی نخورده بودم. تو رو خدا این بستنی رو درست کنید و ببینید چطور خون توی رگ‌هاتون به حرکت در میاد. طرز تهیش هم بسیار راحته

مواد لازم
ماست چکیده ۱ لیتر
شکر ۴ دسی لیتر
پودر وانیل ۲ قاشق چ
لیموی درشت ۲ عدد

طرز تهیه
لیموها رو کاملا شسته و پوست اون رو رنده کنید
آب لیموها رو گرفته به همراه پوست لیمو، شکر و وانیل با ماست کاملا مخلوط کرده و توی ظرف ریخته و توی فریزر بگذارید به مدت حداقل ۴ ساعت.

تذکر مهم: هر یک ساعت یک بار بستنی رو باید از فریزر بیرون آورده و کاملا هم بزنید و دوباره فریز کنید. این کار باعث می‌شه که بستنی کریستال نبنده

نوش جان
خیاط باشی‌  

Monday 14 February 2011

نان باگت

نشسته بودم و یاد پارسال افتادم که با بچه‌ها رفته بودیم پاریس، هوا گرم بود و ما توی خیابونها قدم میزدیم، از جلوی نونوای‌ها که راد میشدیم بوی نون باگت ما رو واقعاً دیونه میکرد. یک دفعه هوس کردم دست بکار شم و هر طور شده سعی‌ کنم ولی‌ باید اقرار کنم که پختن باگت کار راحتی‌ نبود اما از اونجا که من مشهدی هستم و لجباز و به این راحتی‌‌ها آروم نمیشم هر طور بود سعی‌ کردم 
اخطار: اگر می‌خواهید این باگت رو بپزید باید وقت زیادی داشته باشید یا اینکه یک روز تعطیل این کار رو انجام بدید مثل من که این نونها رو دیروز یکشنبه پختم
و این هم نتیجه کار: 
مواد لاز
:



آب سرد ۶ دسی‌ لیتر
خمیر مایع‌ نصف پاکت
روغن زیتون ۲ قاشق غ 
نمک ۲ قاشق چ
آرد ۱۴ دسی‌ لیتر 
گردو ۱ دسی‌ لیتر
طرز تهیه 
خمیر مایه رو با آب سرد مخلوط کرده و نمک و روغن زیتون را به آن اضافه می‌کنیم
آرد را توی مایع‌ ریخته به همراه گردو و حسابی‌ چنگ می‌زنیم تا یک خمیر مناسب که به دست نچسبه به دست بیاد
حالا خمیر رو توی ظرفی‌ گذشته و رویش رو با پلاستیک میپوشنیم و در یخچال به مدت ۱۰ ساعت نگهداری می‌کنیم

خمیر رو از توی ظرف در آورده و روی میز که آرد پاچیدیم میگذاریم و به ۴ قسمت تقسیم کرده و به صورت ۴ عدد لوله در آورده و روی کاغذ شیرینی‌ روی سینی فر‌ قرار میدیم و روی اون رو دستمال انداخته و میگذریم به مدت نیم ساعت بیرون بمونه.
در این مدت فر‌ را روشن می‌کنیم با ۲۷۵ درجه سانتیگراد
حالا یک سینی توی فر‌ گذشته و کمی‌ آب توی سینی می‌ریزیم تا گرم بشه. (باگت باید با آب توی فر‌ بپزه

خمیرها رو توی فر‌ گذشته به مدت ۳۵ دقیقه میپزیم
 بعد حرارت فر‌ را کم می‌کنیم تا ۱۷۵ درجه و میگذریم نونها به مدت ۱۵ دقیقه دیگه بپزه
نونها رو از توی فر‌ در آورده و میگذریم بدون دستمال سرد بشه

اینطوری بگم، به زحمتش واقعاً می‌‌عرضه

نوش جان
خیاط باشی‌ 

Tuesday 8 February 2011

راهترین پای یا کیک سیب

امشب بعد از اينكه از كلاس ايتاليايى اومدم (هاها،بله اخه كلاس ايتاليايى ميرم) يكى از دوستان زنگ زد و پرسيد اگر بنده ايشون رو به قهوه دعوت ميكنم. 
از اونجايى كه من هم شديدا هوس قهوه داشتم و تا اندازه اى سر كلاس خسته شده بودم از اينكه اين همه از اين مغز بيچاره كار بكشم و سعى كرده بودم لغتهاى تقريبا سخت رو توش جا بدم، بسيار خوشحال شدم كه دوستى به دادم ميرسه و فكرم رو به چيزهاى ديگه مشغول ميكنه. 
حالا با قهوه چه چيزى اين دوست عزيز و البته خودم رو پزيرايى كنم. 
توى يخچال رو نگاه كردم ديدم از قبرستون هم خلوت تره، فقط چند تا سيب ديدم كه يك پاشون لب گوره. چه بهتر كه به دادشون برسم و به اونها يك اخرت خوشى نسيب كنم. در ضمن بايد زودتر دست بكار بشم 

حالا بقيه داستان رو با عكس ادامه ميديم



 مواد لازم
سيب  ٣ عدد
ارد ٢ دسى ليتر
شكر ٢ دسى ليتر
تخم مرغ ٣ عدد
كره ١٠٠ گرم





طرز تهيه
كف يك ظرف رو كه مناسب براى پاى پختن باشه چرب ميكنيم و كمى نون خشك خورد شده ميريزيم
) اين بخاطر اينكه پاى بعد از پخته شدن راحت خودشو از ظرف ول كنه(
سيب ها رو پوست كنده و تقريبا درشت خورد ميكنيم
تخم مرغ، ارد و شكر رو با هم زن برقى خوب هم مزنيم



مواد خمير رو توى ظرف پاى ميريزيم و سيب هاى خورد شده رو روى خمير قرار ميديم

حالا کره رو بصورت نازک بریده و روی خمیر میچینیم


پاى رو توى فر (اجاق) با حرارت ١٧٥ درجه سانتيگراد به مدت ٢٥-٣٠ دقيقه ميپزيم



اين پاى رو با سوس وانيل و يا بستى نوش جان بفرماييد.



اگر قهوه هم كنارش باشه كه ديگه محشره
نوش جان
خياط باشى