نشسته بودم و یاد پارسال افتادم که با بچهها رفته بودیم پاریس، هوا گرم بود و ما توی خیابونها قدم میزدیم، از جلوی نونوایها که راد میشدیم بوی نون باگت ما رو واقعاً دیونه میکرد. یک دفعه هوس کردم دست بکار شم و هر طور شده سعی کنم ولی باید اقرار کنم که پختن باگت کار راحتی نبود اما از اونجا که من مشهدی هستم و لجباز و به این راحتیها آروم نمیشم هر طور بود سعی کردم
اخطار: اگر میخواهید این باگت رو بپزید باید وقت زیادی داشته باشید یا اینکه یک روز تعطیل این کار رو انجام بدید مثل من که این نونها رو دیروز یکشنبه پختم
و این هم نتیجه کار:
مواد لاز
:
آب سرد ۶ دسی لیتر
خمیر مایع نصف پاکت
روغن زیتون ۲ قاشق غ
نمک ۲ قاشق چ
آرد ۱۴ دسی لیتر
گردو ۱ دسی لیتر
طرز تهیه
خمیر مایه رو با آب سرد مخلوط کرده و نمک و روغن زیتون را به آن اضافه میکنیم
آرد را توی مایع ریخته به همراه گردو و حسابی چنگ میزنیم تا یک خمیر مناسب که به دست نچسبه به دست بیاد
حالا خمیر رو توی ظرفی گذشته و رویش رو با پلاستیک میپوشنیم و در یخچال به مدت ۱۰ ساعت نگهداری میکنیم
خمیر رو از توی ظرف در آورده و روی میز که آرد پاچیدیم میگذاریم و به ۴ قسمت تقسیم کرده و به صورت ۴ عدد لوله در آورده و روی کاغذ شیرینی روی سینی فر قرار میدیم و روی اون رو دستمال انداخته و میگذریم به مدت نیم ساعت بیرون بمونه.
در این مدت فر را روشن میکنیم با ۲۷۵ درجه سانتیگراد
حالا یک سینی توی فر گذشته و کمی آب توی سینی میریزیم تا گرم بشه. (باگت باید با آب توی فر بپزه
خمیرها رو توی فر گذشته به مدت ۳۵ دقیقه میپزیم
بعد حرارت فر را کم میکنیم تا ۱۷۵ درجه و میگذریم نونها به مدت ۱۵ دقیقه دیگه بپزه
نونها رو از توی فر در آورده و میگذریم بدون دستمال سرد بشه
اینطوری بگم، به زحمتش واقعاً میعرضه
نوش جان
خیاط باشی
farda hatman dorost mikonam merci
ReplyDeletebebakhshid yani khamirharo dakhele ab mizarim bepaze?
ReplyDeleteسلام خانم گل. بعضى از فرها به سيستم بخار مجهزه. اگر شما چنين فرى ندارى بأيد يك سينى
ReplyDeleteكه مقدارى اب توش داره توى فر قرار بدى. باگت بايد با بخار بپزه ببينم شما مگه فردا تعطيلى؟نكنه اونجا والن تاين دارين فردا؟ :-)
ok pas yani khamir haroo nemizaram dakhele ab faghat ye abi bashe baraye bokhar kardan doroste ??
ReplyDeletena tatil koja bood ama man dost daram ashpaziroo baram tafrihe :)
آره عزیز، توی یک سینی گود کمی آب ریخته و در پایینترین طبقه فر قرار میدیم. ولی خمیرها نباید توی آب قرار بگیرن.ها هاها امیدوارم از خوردنش حسابی لذت ببری
ReplyDeleteآره واسه منم تفریحه، ولی خمیر این باگتها رو باید بذاری ۱۰ ساعت ور بیاد، پس خمیر رو صبح درست کن بذار توی یخچال تا شب ور بیاد. ولی قول بده شب زیاد نون نخوری ;-)
ReplyDeletemerci
ReplyDeleteama nemitonam ghol bedam ;)
نوش جون :)
ReplyDeleteببخشید نصف پاکت خمیر مایه تقریبا یعنی چقد؟؟؟
ReplyDeleteیک پاکت مایع خمیر معمولاً ۵۰ گرمه ولی ما اینجا فقط ۲۵ گرم احتیاج داریم
ReplyDeletegerdoo inja jaryanesh chie?
ReplyDeleteمن خودم هم نميدونم ولى از اونجايى كه من گردو، بادم و كلا تنقلات دوست دارم توى اين باگت ها هم گردو ريختم و پشيمون هم نشدم. بسيار خوب از كار در اومد و خوشمزه شد. موفق باشيد
ReplyDelete