Sunday 16 October 2011

موساکا: گراتن یونانی

بعد از چندین روز کار سخت و اساس کشی امروز نوبت یه غذای پر انرژی بود.
جاتون خالی پسرم هوس موساکا کرد. پریدیم بقالی سر کوچه و مواد لازم رو خریدیم که از قرار زیر بود.

گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم 
سیب زمینی ۴ عدد 
بادمجون ۱ عدد بزرگ 
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه  
اگر فلفل دلمه ای هم داشته باشید خیلی عالی میشه ۱ عدد 
گوجه فرنگی ۳ عدد بزرگ 
رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری 
نمک و فلفل به مقدار کافی 
مواد لازم برای سوس سفید (یا سوس پنیر)
شیر ۱ لیتر 
ارد ۴ قاشق غذا خوری 
کره یا روغن ۱۰۰ گرم 
پنیر پیتزا ۳۰۰ گرم 

این هم طرز تهیه:

بادمجون ها رو پوست کنده و مبریم و نمک روی انها زده و میگذاریم کنار به مدت ۲۰ عقیقه  تا عرق کنن و آبشون در بیاد 
سیب زمینیها  رو هم پوست کنده و به چند قسمت بریده و میگذاریم کنار 
  
 حالا پیاز رو خورد کرده به همراه سیرها کامی سرخ میکنیم و گوشت رو به اون اضافه کرده و دوباره سرخ میکنیم 
 بعد از اینکه گوشت سرخ شد و آبش خشک شد گوجه های خورد شده و رب رو به گوشت اضافه کرده و نمک و فلفل زده .....
... و اگر ادویه و فلفل دلمه ای دارید اضافه کرده و میگذاریم به مدت ۲۰ دقیقه قل بزنه.
حالا توی این مدت سوس پنیر رو درست میکنیم 
به این طریق که کرهرو توی قابلمه کوچکی روی اجاق میگذاریم تا آب بشه و ارد رو به اون اضافه کرده و مرتب هم میزنیم که ته نگیره و نسوزه 
وقتی ارد و کره کاملا مخلوط شد و کمی سرخ شد شیر رو کم کم به اون اضافه کرده و مرتب هم میزنیم و میگذاریم که چند دقیقه ای قل بزنه 
 حالا قابلمه رو از روی اجاق کنار کشید و نصف پنیر پیتزا رو به اون اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط بشه 
حالا گوشت و سوس ما آماده است 
و میریم سراغ بادمجون (اخ جون) :-)
بادمجون ها رو که از شوری نمک حسابی عرق کردن با دستمال یا کاغذ حسابی  خشک کرده و

 با کره سرخ میکنیم 
 حالا ته ظرف گراتن رو کمی کره مالیده و 
سیب زمینی ها رو کف ظرف میچینیم و یک لای از گوشت رو روی انها میریزیم 
و روی گوشت مقداری از سوس پنیر رو اضافه میکنیم 
 حالا بادمجون ها رو روی اون چیده و بقیه گوشت رو روی بادمجون ها پهن میکنیم
و در آخر بقیه سوس پنیر رو روی گوشت میریزیم و داخل فر به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد میپزیم

حالا ظرف رو از فر بیرون آورده و بقیه پنیر پیتزا که داشتیم روی اون پهن کرده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگه میپزیم 
تا رنگ بگیره 

 گراتن بسیار خوش مزه و پر انرژی آماده است 
نوش جان 
خیاط باشی 

3 comments:

  1. malome ke aaaaaaaaaalie goshnam shod khone no ham mobarak eshalah be shadi va salamati

    ReplyDelete
  2. مرسى از لطفت خانم گل

    ReplyDelete
  3. خیلی خوش و آب رنگه. عالیییییییی

    ReplyDelete